Alt-i-en for sikrere arbejdspladser: Et nærmere kig på TA-konsulentens rolle hos Ramudden

Hos Ramudden tilbyder vi komplette løsninger inden for arbejdspladssikkerhed i travle miljøer. Vi etablerer sikre og effektive arbejdsområder med god trafikafvikling for dem, der arbejder på arbejdspladsen, de forbipasserende og os selv.

TA's konsulenter spiller en afgørende rolle med deres ekspertise inden for love og regler. En af vores erfarne konsulenter er Lotten Bergman, som har været hos os siden 2017. TA's konsulenter spiller en afgørende rolle med deres ekspertise inden for love og regler. En af vores erfarne konsulenter er Lotten Bergman, som har været hos os siden 2017.

"For at udføre arbejde på offentlige steder, der påvirker trafikstrømmene, kræves der en trafikplan (TA-plan). Planen beskriver, hvordan afspærringer og omkørsler skal gennemføres, samt hvordan materialer skal placeres for at sikre overskuelighed og sikkerhed for køretøjer og fodgængere. Som TA-konsulent er det vores opgave at analysere, planlægge og designe løsninger til dette.
Konkret betyder det, at vi søger om tilladelser, udarbejder den nødvendige dokumentation, holder kontakt med kunden og aflægger besøg på de arbejdspladser, vi arbejder med.
Vi udfører også risikoanalyser og styrer tilladelsesprocesser sammen med interessenter som kunder, vejmyndigheder, offentlig transport og beredskabstjenester. Det er et komplekst og ansvarsfuldt job, som kræver, at vi holder os ajour med love og regler, men samtidig er det et meget sjovt, varieret og stimulerende job, da vi er involveret i mange dele af processen.
Jeg nyder virkelig den brede vifte af opgaver, som jeg er ansvarlig for. Jeg er en person, der kan lide at lære ny viden for at finde nye, bedre og mere sikre løsninger." siger Lotten.

Ramudden har omkring 60 TA-konsulenter fordelt over hele landet. Det betyder, at opgaverne kan variere geografisk. Hvis du arbejder på en byggeplads med kun 2-3 kolleger, kan du også have andre ansvarsområder, f.eks. trafiksikkerhedsarbejde eller byggepladsleder.

"Der er nogle regionale forskelle i de lovgivningsmæssige rammer, som til tider kan være udfordrende.
For at opretholde vores egne høje kvalitetsstandarder er det vigtigt, at vi har en fælles holdning og holder os opdaterede, og vi organiserer regelmæssige TA-fora, både nationalt og regionalt, for at dele erfaringer.
I disse fora hjælper vi hinanden, diskuterer, informerer og deler arbejde. Nogle gange kan vi have brug for at undersøge, om der er kommet nye beslutninger eller retningslinjer fra vejmyndigheder eller andre myndigheder. Vi inviterer også ekspertkolleger fra forskellige afdelinger til at give en præsentation inden for deres område. Vi optager også disse møder og deler dem i vores interne teamgruppe." forklarer Lotten.

Vi går en tur rundt på kontoret og bliver straks slået af den rolige atmosfære. Alle er dybt engagerede i deres arbejde. Kort roteres, og der vises udsigter fra forskellige vinkler på skærmene. Elementer som køretøjer, mennesker, skilte, barrierer og andet trafikmateriale klikkes rundt, og alt ser ekstremt avanceret ud. Så hvad kræver det at arbejde som TA-konsulent?

TA-plan-denmark.jpg

"Der er ikke noget specifikt uddannelsesprogram for at blive TA-konsulent, så hvis du er helt ny i branchen, giver vi dig uddannelsen. Vi har vores egen uddannelsesafdeling på Ramudden, som giver uddannelse i APV (arbejde på vejen), og når det gælder software til tegning, varetages den uddannelse af afdelingen "Business Development TA". Vi arbejder også med mentoring og vejledning af nye medarbejdere, og sideløbende med det kører vi også mock cases og learning by doing. At holde sig ajour med love og regler er en vigtig del af arbejdet.
Da jeg var ny, tilbragte jeg også et par uger som depotmedarbejder på landevejen. Jeg kom fra en helt anden branche og havde arbejdet med grafisk design, så jeg var helt grøn på dette område, og det var vigtigt for mig at få en mere praktisk forståelse. Generelt vil jeg sige, at en løsningsorienteret tilgang er en rigtig god egenskab! Ramuddens ambition er ikke kun at skabe sikre arbejdspladser, men vi forsøger også at tænke på udvikling og forbedring i alt, hvad vi gør. For eksempel tester vi i øjeblikket en egenudviklet applikation i tegneprogrammet, hvor vi inkluderer materialelister direkte fra TA-planen. Det sparer tid og mindsker risikoen for fejl.
Et andet eksempel på vores stræben efter forbedringer er, at vi i løbet af det seneste år har standardiseret vores skabelon til arbejdsforberedelse og vores risikovurderingsproces. Det betyder, at vi nu har det samme dokumentationsniveau uanset projektets placering eller størrelse. Det viser vores konstante fokus på sikkerhed og forbedring. Og under vores sikkerhedsuge i år fokuserede vi også specifikt på risici i det daglige arbejde i forbindelse med TA-planer, arbejdsforberedelser og sikker jobanalyse." afslutter Lotten.

Et par uger efter dette interview tiltrådte Lotten en ny stilling som forretningsudvikler i Ramuddens TA-afdeling.

Er du også interesseret i at arbejde sammen med os?
Du kan finde vores ledige stillinger på → https://ramudden-vejsikring.ofir.com/