Koncernchefen har ordet

Som en del af noget større får vi både større ansvar og fornyet kraft, når det handler om at bane vej for bæredygtige forandringer. Året har været præget af nye globale processer, flere digitaliserede etableringer og stærkt fokus på innovation og udvikling.

Mere kraft til bæredygtig forandring

Morten Finslo, CEO, Ramudden Nordics & Baltics
Hvordan ser trafikken ud om ti år? Hvilke nye regler skal løsningerne tilpasses til? Hvordan påvirker en forværret sikkerhedssituation behovet for vores løsninger? Som verdens største aktør inden for et segment har vi også et ansvar for at drive vigtige spørgsmål frem. Vi tager dette ansvar meget alvorligt – også uden for virksomhedens mure. I løbet af året har dette blandt andet handlet om samarbejdsprojekter om fremtidens selvkørende biler, at bidrage med ekspertise til udarbejdelse af en ny sikkerhedsstandard og at støtte faguddannelser, når det handler om sikkerhed.
 

Kunderne kræver bæredygtighed

Kernen i alt, hvad vi gør, er omtanke, lydhørhed over for kundernes behov og overblik over gældende regler. I dag oplever vi stadig højere forventninger i forhold til bæredygtighed. Både vi selv og vores bestillere er omfattet af nye krav til rapportering og reducering af klimaaftrykket. Fra 2025 skal vi fx bæredygtighedsrapportere i henhold til Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), og forberedelserne er i fuld gang. Vi har blandt andet etableret en ny bæredygtighedsenhed for hele den globale koncern – Ramudden Global.
 
Lovkravene er en udfordring, men skaber samtidig muligheder. Gennem konsoliderede og ensartede data fra de forskellige markeder kan vi enklere træffe kloge, strategiske beslutninger. Det vil i stadig større grad også blive en konkurrencefordel, hvor virksomheder bliver fravalgt, hvis de ikke lever op til kundernes forventninger. I skrivende stund er vi involveret i Stockholms største, fossilfri entreprise, et pilotprojekt i Slakthusområdet, med netop denne type tydelige bæredygtighedskrav allerede i indkøbsfasen.
 

Digitale løsninger vinder frem

Et andet spændende projekt handler om en etablering i Östersund, hvor vi gennem en digital løsning kunne sænke CO2-udledningen og samtidig øge sikkerheden. Fra at have været en fuldt analog virksomhed er trafiksikkerhedsanordninger suppleret med digitale løsninger nu gået fra vision til virkelighed. Vi kan få rapportering i realtid helt ned på skilteniveau på fjernbasis, hvilket reducerer behovet for transport og giver øget kontrol. Her ligger vi helt i front, og gennem etableringen af Ramudden Digital på globalt niveau kan vi avancere arbejdet ydeligere.
 

Kontrol over produktudviklingen

Det er ikke kun inden for det digitale område, at vi satser på innovation. I løbet af året har vi opkøbt syv forskellige virksomheder, som tilsammen både styrker og udvider vores udbud. En af dem er Worxsafe, vores mangeårige samarbejdspartner, som blandt andet har hjulpet os med at udvikle barrieren SVEA. Opkøbet indebærer, at vi tager et skridt ind på produktudviklingsområdet, hvilket giver store fordele, når det handler om at kunne reagere hurtigt på nye behov, få sikre produkter ud på markedet og at kunne udnytte ressourcer effektivt.
 
Som en del af Ramudden Global får vi hos Ramudden Nordics & Baltics trækkraft, når det handler om at skabe positive forandringer. Samtidig har vi brug for at omstrukturere mange processer uden at miste vores kerne, hvor entreprenørånd og initiativkraft altid har været en del af vores DNA. Eftersom vi er langt fremme inden for bæredygtighedsarbejdet og har en høj sikkerhedsbevidsthed her i Norden, kan vi samtidig hjælpe med at løfte de andre markeder til samme niveau. Et godt eksempel er Sikkerhedsugen, som oprindeligt startede lokalt og i år blev kørt i samtlige lande. Disse nye muligheder for at drive og accelerere bæredygtig forandring gør mig ekstra stolt over at være en del af Ramudden.
 
Morten Finslo
 

Læs mere - Koncernchefen har ordet:

2022
2021 (svensk)
2020 (svensk)
2019 (svensk)
2018 (svensk)